Wij hebben gisteren een zeer warm, maar tevens zeer succesvol schoolreisje gehad. Sommige kinderen hadden zelfs nog nooit in een bus gezeten en ze hebben hun ogen uitgekeken.

Namens ons allemaal nogmaals ONTZETTEND BEDANKT!

SBO Jan Nieuwenhuizen


Dankzij de stichting zevenmijlslaarzen hebben wij een superleuk schoolreisje gehad. In de bus begon de voorpret al met zingen en vrolijke kinderen. Eenmaal daar aangekomen hebben de kinderen de hele dag lekker rondgelopen en gespeeld in het park. We hadden mooi weer en aan het einde van de dag heeft iedereen nog een lekker ijsje gekregen. Dit allemaal dankzij de stichting omdat wij anders nooit een schoolreisje naar Toverland hadden kunnen betalen. Wij zijn dan ook zeer dankbaar!

SBO Vijfkamp


Ziek thuis

“Ieder jaar wanneer de school de vrijwillige ouderbijdrage voor het schoolreisje int, blijft er wel eens een betaling uit. Wij gaan dan altijd met de ouders in gesprek. Blijkt het voor ouders financieel lastig om de bijdrage zelf te betalen? Dan wijzen hen op de mogelijkheden die onder andere de Stichting Leergeld biedt. Soms kunnen of willen ouders hier geen gebruik van maken, zo ook een gezin afgelopen jaar. Van dit gezin ging uiteindelijk één kind wel mee op schoolreisje, het andere kind werd die dag thuisgehouden met als reden dat hij naar de dokter moest. Je weet op dat moment: hier is iets anders aan de hand, er speelt iets waar ouders niet over durven of willen praten. Het kind was daar uiteindelijk de dupe van, hij moest thuisblijven die dag. De volgende dag vertelde hij zijn klasgenoten heel stoer ‘ik ben al zo vaak in Toverland geweest, dat is saai’. Als leerkracht en als directeur breekt dan je hart. Wij vinden dat alle kinderen mee moeten kunnen doen.”

Arabella Ganzeman

Directeur a.i. Basisschool Salto Floralaan – Eindhoven